Isolatie voor ecohuizen: ga voor een gesloten materiaalkringloop

Isolatie voor ecohuizen

 

Duurzaamheid is een belangrijk topic, onder meer in verband met onze woningen. Ecohuizen, bijvoorbeeld in houtskeletbouw, worden dan ook steeds populairder bij particulieren. Overweegt u om uw huis duurzaam te renoveren of gaat u voor een volledig ecologische nieuwbouw? Dan kiest u het best voor materialen met een circulaire kringloop. Geen zorgen, u hoeft daarbij niet in te boeten aan comfort. Wel integendeel!

Een goede isolatie is essentieel in een ecohuis

Wie ecohuis zegt, zegt energiebesparing. Een woning is allesbehalve duurzaam zonder een of meerdere hernieuwbare energiebronnen. En die oplossingen renderen alleen wanneer u uw woning goed isoleert, anders gaat de groene warmte meteen verloren. Het komt er dus op aan om een geschikt isolatiemateriaal te kiezen voor uw ecohuis. Dat materiaal moet niet alleen een goede lambda-waarde hebben, maar moet ook op het einde van zijn levensduur opnieuw deel uit kunnen maken van de materiaalkringloop.

PAVATEX: cradle-to-cradle

Met PAVATEX bent u zeker van een degelijke thermische isolatie én het materiaal is 100% recycleerbaar. Resten van productieprocessen vormen de grondstof voor deze houtvezelisolatie. De houtsnippers zijn namelijk afkomstig uit overschotten van zagerijen. Wordt uw woningen na tientallen jaren afgebroken of verbouwd, dan kan het isolatiemateriaal dienen als grondstof voor nieuwe platen. Dit Cradle-to-Cradle-principe staat centraal binnen het volledige natuurlijke isolatiegamma van PAVATEX by SOPREMA.

Verhoog uw comfort

Naast duurzaamheid biedt PAVATEX nog andere opvallende voordelen. Zo is het materiaal niet alleen lief voor de natuur, maar ook voor uw gezondheid. Bij de plaatsing irriteert het de ogen, huid en slijmvliezen niet en daarna reguleren de platen het vocht in de woning. Ongezonde schimmels in de isolatielaag krijgen daardoor geen kans en het binnenklimaat wordt een stuk aangenamer. PAVATEX isoleert bovendien niet alleen thermisch, maar weert evengoed storende omgevingsgeluiden. Genoeg redenen dus om voor dit duurzame product te kiezen in uw ecohuis!

Wenst u meer informatie over PAVATEX-houtvezelisolatie? Contacteer ons en wij beantwoorden vrijblijvend al uw vragen.