Last van geluidsoverlast in uw woning? Akoestische isolatie geeft weer rust

 

We wonen steeds kleiner en dichter op elkaar. Zeker in appartementen en gesloten bebouwingen zorgt dit voor frustratie. Geluidsoverlast door luide voetstappen of schuivende meubels doet de spanningen weleens oplopen. Herkenbaar? Dan bent u vast op zoek naar een goede akoestische isolatie die u rust schenkt. Met houtvezelisolatie van PAVATEX geniet u weer van de stilte.

Verschillende soorten geluidsoverlast in woningen

Er bestaan twee soorten geluiden die als storend kunnen worden ervaren. Woont u aan een drukke weg en hoort u voortdurend het verkeer? Dan spreekt men van luchtgeluid. Het geluid ontstaat in de vrije lucht en wordt in de wijde omgeving verspreid door trillingen. Heeft u voornamelijk last van voetstappen of stoelen die heen en weer schuiven? Dan is er sprake van contactgeluid. Dit geluid wordt geproduceerd in rechtstreeks contact met de muren, plafonds en vloeren. Wanneer u deze soorten geluid wilt aanpakken, is natuurlijke houtvezelisolatie van PAVATEX een goede oplossing. U kunt kiezen voor een volledige isolatieschil, maar het is ook mogelijk om enkel de probleemzones te isoleren (bijvoorbeeld alleen het plafond bij lawaaierige bovenburen).

Houtvezelisolatie voor een optimaal leefcomfort

Natuurlijke houtvezelisolatie is een milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Het wordt vervaardigd uit houtsnippers van zagerijen en wordt verwerkt door een energiezuinig en hypermodern productieproces. Door het hoge gewicht en de poreuze vezelstructuur heeft het PAVATEX-gamma een geluidsisolerende werking. Bovendien geniet u ook nog eens van de thermische isolatie van dit materiaal. PAVATEX schenkt u dus rust én een lagere energiefactuur.

Akoestische isolatie van plafond, wanden en vloeren

Het PAVATEX-assortiment bestaat uit isolatie voor verschillende toepassingen. PAVACOUSTIC is de ideale oplossing voor storende contactgeluiden. Bent u op zoek naar het geschikte isolatiemateriaal voor binnenmuren en plafonds? Kies dan voor Pavacoustic 33G of Pavaferm. Wilt u een gelijmde parketvloer isoleren? Dan is PAVACOUSTIC 27S zeer geschikt. Al deze materialen kunt u veilig plaatsen zonder irritatie aan luchtwegen, huid of ogen.

Wilt u de rust van een akoestisch geïsoleerde woning ervaren? Neem contact met ons op voor meer informatie over natuurlijke houtvezelisolatie.