Houtsnippers als grondstof voor isolatiemateriaal: Pavatex maakt het waar

Oplossingen natuurlijk isolatie

 

Ja hoor, tegenwoordig kunt u zelfs met houtvezels isoleren. PAVATEX, het natuurlijke isolatieassortiment van SOPREMA, omvat namelijk innovatieve isolatiematerialen op basis van houtvezels. Ontdek in dit artikel waarom deze isolatie-oplossing zeker het overwegen waard is.

CIRCULAIR BOUWEN: GEEN UTOPIE

Met het oog op de klimaatproblematiek, zijn milieuvriendelijke isolatiematerialen geen overbodige luxe. Daarom gaan steeds meer mensen op zoek naar manieren om bouwmaterialen te ontwikkelen volgens het principe van de circulaire economie. Dat wil zeggen dat er van het ontwikkelde product niets verloren gaat. PAVATEX is volledig rond dat principe opgebouwd: afval van houtzagerijen wordt opgewaardeerd tot isolatiepanelen. Voor onze isolatie hoeven er dus geen extra bomen te sneuvelen. De grondstof van het isolatiemateriaal – houtsnippers – vormt een extra CO₂-buffer waardoor uw keuze voor PAVATEX de CO₂-balans helpt te verbeteren. Ontdek hier de zes voordelen van houtvezelisolatie.

HOUTVEZELISOLATIE VOOR EEN GEZONDE EN RUSTIGE LEEFOMGEVING

Houtvezelisolatie beschikt over alle kwaliteiten om een aangename woonomgeving mogelijk te maken. De dampopen en vochtregulerende structuur zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in huis of op kantoor. Daarnaast beschikt PAVATEX over uitstekende akoestische prestaties, waardoor u minder last hebt van storende omgevingsgeluiden en u kunt thuiskomen in een oase van rust. Ten slotte ondervindt u dankzij de houtvezels minder last van temperatuurschommelingen: in de zomer verandert uw woning niet in een sauna, terwijl de warmte in de winter lekker binnen blijft. Zo geniet u van het hoogste comfort én profiteert u van een lagere energiefactuur.

Maar niet alleen de consument wint, ook de plaatser ondervindt enkele voordelen. De PAVATEX-producten zijn stuk voor stuk makkelijk te verzagen, eenvoudig te monteren en irritatievrij.

Lees hier meer over onze duurzame houtvezelisolatie.

PAVAFLEX: FLEXIBILITEIT TROEF

Een van de producten uit het PAVATEX-assortiment die we in de kijker willen zetten is Pavaflex. Deze isolatieplaat heeft zijn naam niet gestolen, want flexibiliteit is een van zijn grootste troeven. De thermische prestaties stellen evenmin teleur: met een lambdawaarde van slechts 0,036 W/mK heeft Pavaflex Plus de beste isolatiewaarde op de markt van alle natuurlijke isolatiematerialen. Pavaflex Plus is onder meer geschikt voor de isolatie van daken, tussenverdiepingen en binnenwanden.

Bekijk ook zeker de andere producten uit het PAVATEX-assortiment.

Meer weten over de natuurlijke isolatiematerialen, PAVATEX by SOPREMA? Neem gerust contact op met onze experts.