OVER ONS

TRADITIE EN TOEKOMST

Toen Charles Geisen in 1908 SOPREMA in Straatsburg oprichtte, verankerde hij meteen ook de onmiskenbare succesfactoren van het huidige multinationale familiebedrijf.

Zijn niet-aflatende innovatiedrang en technisch vernuft leidde tot de ontdekking van een lichte en stevige deklaag die geen water doorlaat en soepel en gemakkelijk te plaatsen is. Dat was het begin van een onderneming die meer dan een eeuw later nog steeds state-of-the-art is, nog steeds hetzelfde familiale karakter heeft en nog steeds bijzonder succesvol is.

Pierre-Etienne Bindschedler, de achterkleinzoon van de stichter, waakt nu over de traditie en de toekomst van de SOPREMA Group. SOPREMA telt 59 productiesites, telt mondiaal 7187 medewerkers, 13 R&D centers en 22 trainingscenters in 8 landen.

SOPREMA WERELDWIJD

 

 

 

 

SOPREMA NV

SOPREMA NV in Grobbendonk is het hoofdkantoor van de SOPREMA Group voor Noord-West Europa. Een honderd medewerkers geeft technische en commerciële steun aan de lokaal sterk verankerde vestigingen in de gehele regio.

Op de Belgische markt zijn wij een van de belangrijkste marktleiders op vlak van waterdichting en isolatie. Om die positie nog te versterken, investeert SOPREMA NV aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling en een ultraperformante productie.

Onze klanten willen we ten volle laten genieten van onze nieuwe producten en inzichten. Ze kunnen daarvoor onder meer terecht in ons uiterst moderne trainingscenter CLUB EXPERT , waar de inhouse experts van SOPREMA NV theoretische en praktische opleidingen geven.

Onze klanten genieten van support en service waar ze aan de slag zijn. SOPREMA is altijd dichtbij dankzij de regionale SOPRACENTERS (Wommelgem, Gent en Herk-de-Stad).

LID VAN BITUBEL

SOPREMA is er trots op een Belgisch lokaal geproduceerd kwaliteitsproduct te maken en is daarom lid van Bitubel. Samen met andere Belgische fabrikanten informeren en sensibiliseren wij bouwprofessionals over de voordelen van platte daken die met bitumen dakbanen zijn afgedicht. Platte daken spelen in op de vraag naar groenere omgevingen. De bitumen waterdichting ervan is een duurzame oplossing, met een bewezen levensduur van 40 jaar en meer. De Bitubel-leden benadrukken het belang van een correcte plaatsing door grondig opgeleide vaklui.

EEN WATERDICHT PARTNERSCHAP

SOPREMA is veel meer dan een producent van hoogkwalitatieve producten voor waterdichting en isolatie. Al meer dan honderd jaar bouwen we onze expertise uit en stellen we onze kennis ten dienste van onze klanten.

Dankzij een voortdurende focus op business development, opleiding, R&D en de juiste acquisities, is SOPREMA uitgegroeid tot een solide speler met een sterke marktpositie en een betrouwbare partner voor plaatsers, aannemers en architecten. Want wij geloven in een sterke samenwerking op lange termijn.

Behalve prima materiaal, bewezen vakmanschap en advies op maat, biedt SOPREMA zijn klanten ook diverse services, zoals vrijblijvende dakinspecties.