Alles over de nieuwste technieken voor de restauratie van erfgoed en monumenten

estauratie erfgoed en monumenten

 

De renovatie van oude monumenten en erfgoed is geen sinecure. Het blijft een uitdaging om de authenticiteit van monumenten met respect te behandelen. Daarvoor is een diepgaande kennis van techniek en het gebruik van de juiste materialen essentieel. Wij vertellen je alles over de nieuwste technieken voor de restauratie van erfgoed en monumenten.  

Restauratie van erfgoed en monumenten

De restauratie van een monument is een moeilijke opdracht die u tot een goed einde kunt brengen met behulp van vloeibare kunstharsen. Dit materiaal biedt een goed evenwicht tussen innovatie en behoud van het authentieke karakter van het bouwwerk. De oplossingen van ALSAN maken zelfs de moeilijkste vormen naadloos waterdicht.  Zo kan het monument of erfgoed kwalitatief worden hersteld, zonder de rijke historie te schaden. Bovendien is ALSAN niet alleen geschikt voor de renovatie van oude bouwwerken, maar ook voor nieuwbouw!

De voordelen van ALSAN

Met ALSAN bent u zeker van een slijtvaste waterdichtingsoplossing van hoge kwaliteit. Er zijn diverse opbouwmogelijkheden zowel voor horizontale als verticale toepassingen.. Bovendien heeft u een zeer uitgebreide keuze in afwerkingen en kleuren. Bent u op zoek naar inspiratie? Veel bekende gebouwen werden al gerenoveerd met ALSAN. De vloeibare waterdichting werd bijvoorbeeld gebruikt voor de renovatie van de fonteinen op de Kunstberg en het Parktheater in Brussel, Six Hills House in Stevenage in het Verenigd Koninkrijk, de Elfstedenfonteinen in Nederland en zelfs voor de wereldberoemde Eiffel Toren (waterdichting van de tussenverdiepen).

Niet alleen voor monumenten of erfgoed

ALSAN is ook geschikt voor renovatie of nieuwbouw van balkons, galerijen en parkings. De oplossing is bijvoorbeeld bijzonder nuttig voor het opplussen van galerijen om woningen beter toegankelijk te maken. Balkons of lage galerijen worden bij renovatie verhoogd om gevaarlijke drempels weg te werken. Deze ingreep wint aan populariteit aangezien senioren een groeiende doelgroep zijn op de woningmarkt. Het opplussen verhoogt hun veiligheid en wooncomfort. Bij parkings wordt ALSAN dan weer gebruikt om waterinfiltratie via een onderliggende vloerplaat te vermijden. De oplossing is zowel binnen als buiten toepasbaar.

Bent u benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden van ALSAN? Neem dan contact op met ons verkoopteam voor meer informatie over dit innovatieve product.