ALSAN doet Waux Hall in Brussel opgaan in omgeving

Parktheater Brussel

 

Het Warandepark staat bekend als een groene oase in het hart van de Brusselse binnenstad. Het stadspark herbergt een zestigtal standbeelden, een enorme fontein en enkele indrukwekkende gebouwen als het Koninklijk Paleis, Paleis der Natie en de Waux Hall. Deze laatste kreeg recentelijk een monumentale renovatie, uitgevoerd door hoofdaannemer Thiran. De samenwerking met uitvoerder Derde Construct en het ALSAN-team van SOPREMA leidde tot een prachtig eindresultaat.

ÉÉNHEID MET DE NATUUR

Waux Hall kreeg een vloeibare waterdichting met uitzonderlijk een dubbele afwerking in twee verschillende kleuren. De colour quartz met transparante finish en het quartz zand zorgen voor een belangrijke esthetische functie. De pure natuurlijke kleur van het quartz zand vormt een mooie synergie met de dolemiet elementen in het stadspark. Hierdoor is de de oude bunker met de natuurlijke uitstraling volledig geïntegreerd in de omgeving.

WAAROM ALSAN?

De berijdbare vloeibare waterdichtingssystemen van ALSAN staan gekend voor hun slijtvastheid en uitstekende hechting op alle types ondergronden. De vloeibare afdichting op basis van PMMA (polymethylmethacrylaat) is betonbeschermend, scheuroverbruggend, resistent tegen zouten en vervuiling en heeft een grote keuze aan afwerkingen en kleuren. Een volledig gevliesd waterdichtingssysteem op basis van PMMA met afwerking Deco Protect bleek voor dit project ideaal. Dit is een scheuroverbruggend waterdichtingssysteem ingestrooid met quartz zand en afgewerkt met een transparante finish.

Opdrachtgever: Stad Brussel
Aannemer vloeibare waterdichtingDerde Construct
HoofdaannemerThiran
ArchitectA2RC
Fabrikant: SOPREMA