Wanden in crepi en natuurlijke isolatie: de perfecte combinatie

crepi combineren met natuurlijke houtvezelisolatie

 

Overweegt u om uw gevel te laten bekleden met crepi? Een slimme keuze! Dit materiaal geeft uw woning een compleet nieuwe look en staat garant voor een tijdloze stijl. Na het kiezen van de juiste soort crepi en de perfecte kleur is het belangrijk om stil te staan bij de laag onder uw gevelbekleding: de isolatie. Wanneer u een wand in crepi plaatst, is de keuze voor natuurlijke isolatie een zeer goede zet. Wij vertellen u waarom PAVATEX-houtvezelisolatie en crepi hand in hand gaan.

Waarom kiezen voor natuurlijke houtvezelisolatie bij crepi?

De natuurlijke houtvezelisolatie van PAVATEX wordt vervaardigd uit houtsnippers afkomstig van zagerijen. Het milieuvriendelijke productieproces maakt dus gebruik van materiaal dat door de natuur zelf wordt geleverd. Bewust gekapt hout wordt principieel geweigerd voor de productie van deze isolatie. Wanneer u kiest voor houtvezelisolatie van PAVATEX in combinatie met crepi voor uw gevel maakt u dus een milieubewuste keuze en draagt u een steentje bij aan de bescherming van de natuur. In ruil daarvoor geniet u van heel wat bijzondere voordelen: het materiaal biedt een uitstekende thermische én akoestische isolatie. Zo krijgt u binnen in de woning een aangenaam en rustig klimaat. Dankzij de grote warmte-opslagcapaciteit van houtvezelisolatie blijft uw huis langer koel tijdens de warme zomermaanden.

Gevelbekleding langs binnen- en buitenzijde

Met Pavatex kunt u kiezen of u uw buitengevel langs de binnen- of buitenzijde isoleert. De bepleisterde buitengevel wordt met PAVAWALL-BLOC rechtstreeks op het metselwerk aangebracht. Deze methode werkt zeer plaatsbesparend en zorgt ervoor dat u geen bewoonbare oppervlakte verliest. Voor isolatie langs de binnenzijde wordt PAVACOUSTIC 33G gebruikt. Dit product kan op bestaande minerale bepleistering worden aangebracht en vervolgens bepleisterd worden met leem- of kalkpleister. Houtvezelisolatie voorkomt condensvorming en ademt als het ware. Bovendien is het veilig te plaatsen en heeft het materiaal een lange levensduur. Geen wonder dus dat deze isolatie in combinatie met crepi een schitterend resultaat levert.

Wilt u meer weten over het gebruik van natuurlijke isolatie in combinatie met crepi? Of wilt u de andere toepassingen van PAVATEX ontdekken? Neem dan gauw contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen.