SOPRALOOP bekroond door de Solar Impulse Foundation

SOPRALOOP

 

Misschien kent u SOPRALOOP al, het nieuwe recyclageproces van SOPREMA – dat momenteel in Frankrijk loopt – om oude PET-verpakkingen te verwerken tot kwalitatief PUR-isolatieschuim. Na een grondige evaluatie van de economische en ecologische impact van SOPRALOOP door onafhankelijke experts, kreeg dit innovatieve recyclingproces het ‘Solar Impulse Efficient Solution Label’ van de Solar Impulse Foundation. We vertellen u graag meer over deze stichting en over deze bijzondere erkenning.

SOPRALOOP pakt de plasticvervuiling aan

Om in te zetten op een duurzame economie, moeten we overgaan van lineaire naar circulaire processen. Het concept van circulariteit is vrij eenvoudig, maar het omzetten naar processen is een grote uitdaging. De laatste jaren werd plastic afval een van de meest zichtbare én acute milieuproblemen op onze aardbol. De hoeveelheid nieuw plastic blijft toenemen, en recyclageprocessen zijn nog steeds complex en duur. Ter illustratie: in de EU wordt minder dan 30% van het plastic afval gerecycleerd. Het overige plastic gaat naar niet-Europese landen of stortplaatsen, wordt verbrand of komt helaas in de natuur terecht. Daar wil SOPREMA dringend verandering in brengen met SOPRALOOP.

1.000 oplossingen voor het milieu

Ook de Solar Impulse Foundation gaat op zoek naar oplossingen om het milieu te beschermen. Na het succes van hun eerste Solar Flight (een reis rond de wereld met een zonnevliegtuig), hebben Bertrand Piccard en zijn team de tweede fase van hun actie gelanceerd. Samen gaan ze op zoek naar duizend ecologische initiatieven. Het #1000solutions-portfolio sturen ze vervolgens naar besluitvormers om hen te stimuleren én te helpen om ambitieuzere milieudoelstellingen op te leggen. Niet alleen SOPRALOOP is hierin opgenomen, ook onze PAVATEX-producten.

Grote ambities voor het komende jaar

SOPRALOOP maakt nu deel uit van de duizend oplossingen en kreeg daardoor het ‘Solar Impulse Efficient Solution Label’. Het recyclageproces in Frankrijk draait intussen op volle toeren en we hebben grote ambities. Het komende jaar zullen we naar verwachting 10.000 ton polyol      recycleren, goed voor een besparing van maar liefst 15.000 ton CO2.

Wilt u meer weten over SOPRALOOP? Aarzel dan niet om ons te contacteren.