Pavatex: natuurlijke isolatiekampioen in elke vezel

 

Met Pavaflex Plus introduceert SOPREMA een isolatiemateriaal op basis van houtvezels met de beste isolatiewaarde op de markt van de natuurlijke isolatie. SOPREMA verstevigt met deze opmerkelijke innovatie en het natuurlijke isolatiegamma PAVATEX zijn positie in de sector van de natuurlijke isolatiematerialen. Daar varen het milieu, de bouwheer en de bouwprofessional wel bij.

SOPREMA put voor onderzoek en ontwikkeling heel wat inspiratie uit de cradle to cradle (van wieg tot wieg) filosofie. De circulaire economie, waarbij producten zo ontworpen worden dat er niets verloren gaat, is geen utopie. Het natuurlijke isolatieprogramma van PAVATEX by SOPREMA is volledig rond deze milieuvriendelijke principes opgebouwd. De natuur zelf levert de grondstof voor het houtvezelisolatiemateriaal: houtsnippers. En na gebruik vormen de producten van PAVATEX zelf de grondstof voor een ecologisch verantwoorde verwerking.

PAVATEX maakt de duurzaamheidscirkel rond van grondstof over productie tot afgewerkt product. Bij elke stap staan de zorg voor mens en milieu voorop. De grondstof komt uit resthout van zagerijen die naaldhout verwerken uit duurzaam beheerde bossen in de regio.

Bij de verwerking van de houtsnippers gebruikt PAVATEX zo veel mogelijk hernieuwbare energiebronnen in een ultraperformant en geoptimaliseerd productieproces. Voor toeslagstoffen geldt de gouden regel: zo weinig mogelijk, maar voldoende om topkwaliteit en een lange levensduur te garanderen.

Het is een aangename isolatie die een gezond binnenklimaat in de woning creëert, dankzij de dampopen en vochtregulerende structuur. De excellente isolerende kwaliteit zorgt ervoor dat PAVATEX een maximale bescherming biedt tegen geluidsoverlast en temperatuursschommelingen, zowel in de zomer als in de winter. Wat een flinke energiebesparing oplevert. Het houtvezelisolatiemateriaal heeft trouwens een levensduur van vele tientallen jaren. Nadien wordt PAVATEX geen afval, maar vormt de grondstof voor de opwekking van CO2-neutrale, schone energie.

In de zoektocht naar een zo klein mogelijke ecologische impact en een zo groot mogelijke kwaliteit, stelt de groep SOPREMA een nieuw gamma PAVATEX voor. Absolute blikvanger bij de houtvezelisolatiematerialen, is Pavaflex Plus.

Pavaflex Plus is een toonbeeld van een toekomstgerichte en uiterst duurzame cradle to cradle oplossing. Bijzonder is het uitmuntende isolerende karakter, met een lambda-waarde van slechts 0,036 W/mK. De beste isolatiewaarde vandaag op de markt van de natuurlijke isolatie. Pavaflex Plus is geschikt voor isolatie van zowel dak, binnenwanden als plafond.

VAN WIEG TOT WIEG: DRIEMAAL WINST

Mens en milieu winnen met de cradle to cradle aanpak van PAVATEX.

Het milieu wint
– Ecologische impact is minimaal doorheen de hele levenscyclus
– Nuttig gebruik van natuurlijk resthout
– CO2-buffer
– Voorkomt verspilling energie
– Volledig recycleerbaar

De bouwheer wint
– Maximale bescherming tegen temperatuurschommelingen en geluidsoverlast
– Besparing op energiefactuur
– Isolatiemateriaal met lange levensduur
– Creëert een gezond en comfortabel klimaat in huis

De bouwprofessional wint
– Gemakkelijk op maat te versnijden
– Snel te monteren
– Irriteert de huid niet
– Nog beter product voor nog betere gebouwen