Gewikt en gewogen: kiest u voor PVC- of TPO-dakbedekking?

FLAG TPO dakbedekking

 

Of het nu gaat om platte of hellende daken: synthetische dakbedekking is de ideale oplossing voor complexe vormen. TPO- en PVC-waterdichting zijn het meest gekend voor toepassingen op industriële daken en zijn eenvoudig te verwerken. Maar welk van beide producten is het meest geschikt voor uw projecten?

PVC-DAKBEDEKKING: FLEXIBILITEIT TROEF

PVC (polyvinylchloride) is makkelijk te verwerken en wordt veelvuldig toegepast in de industrie en de bouw. Logisch, want het materiaal is bijzonder budgetvriendelijk ten opzichte van andere materialen. Waarom PVC ook de perfecte dakbedekking vormt? Het materiaal is onder meer:

  • erg flexibel
  • bestand tegen breken en scheuren
  • gemakkelijk te lassen
  • verkrijgbaar in diverse kleuren, zelfs in een koper- of aluminiumlook, wat interessant is voor architectonische hoogstandjes
  • bestand tegen extreme weersomstandigheden en uv-straling

TPO-DAKBEDEKKING: HET NEUSJE VAN DE ZALM

TPO (thermoplastische olefine) is net als PVC uitstekend geschikt om te gebruiken als dakbedekking. Maar waarin zit nu het verschil? TPO deelt de kwaliteiten van PVC, maar heeft daarbovenop nog enkele extra troeven in petto. Zo wordt TPO ook gekenmerkt door:

  • een goede chemische resistentie: het wordt niet snel aangetast door chemische stoffen
  • een goede dimensionele stabiliteit: TPO zal niet snel krimpen of uitzetten
  • een grote weerstand tegen vocht, warmte en micro-organismen
  • een langere levensduur door de afwezigheid van weekmakers, waardoor het geschikt is als dakbedekking onder zonnepanelen

KIEZEN VOOR SYNTHETISCHE DAKBEDEKKING

FLAG, het assortiment kunststof membranen van de SOPREMA-groep, bundelt al bijna vijftig jaar ervaring in synthetische dakbedekking. Onze experts kennen de specifieke eigenschappen van PVC en TPO dan ook door en door en hebben voor elke toepassing de ideale oplossing voorhanden. Twijfelt u nog of u het best PVC of TPO kunt gebruiken? Terwijl u met PVC al een goede basiskwaliteit in huis haalt, is TPO toch nog net iets kwalitatiever. Bij SOPREMA bieden we trouwens de twee types waterdichting aan. Samen gaan we op zoek naar het allerbeste materiaal voor uw project. Neem gerust contact op met onze experts voor meer informatie.