Bitumen of roofing op uw dak: is er een verschil?

Bitumen of roofing op uw dak leggen?

 

De ene spreekt over roofing, terwijl de andere bitumen of bitumineuze dakbedekking zegt. Daardoor ontstaat er soms verwarring over het gebruik van deze termen. Maar is er een verschil tussen de benamingen? Of spreken we eigenlijk over dezelfde soort waterdichting? SOPREMA schept voor eens en voor altijd duidelijkheid.

Roofing in de volksmond

Wanneer particulieren het woord bitumen horen, zullen zij hoogstwaarschijnlijk de wenkbrauwen fronsen. In de volksmond wordt dan ook vooral de term roofing gebruikt. Professionals geven dan weer de voorkeur aan de benaming bitumineuze dakbedekking, en in Nederland zult u weleens de naam dakleer horen vallen. Maar eigenlijk kunnen we hier kort over zijn: er bestaat geen wezenlijk verschil tussen al deze termen. Het gaat in al deze gevallen over hetzelfde dakbedekkingsmateriaal dat bestaat uit elastomeerbitumen.

Roofing op uw dak geeft zekerheid

Of u nu liever roofing of bitumen zegt, u kunt in ieder geval rekenen op een zeer lange levensduur wanneer u een dak met dit materiaal bedekt. Het is namelijk bewezen dat bitumineuze dakbanen meer dan veertig jaar meegaan. Is de waterdichting na al die tijd toch aan vervanging toe? Dan kunt u gewoon een nieuwe laag bitumen over de bestaande plaatsen. Dat scheelt u een hoop tijd en werk!

Een veelzijdig materiaal

Niet alleen de benamingen voor dit product zijn divers, ook het materiaal zelf is erg veelzijdig. Roofing is populair als dakbedekking voor platte daken, maar ook geliefd als waterdichting voor parkeerdaken, groendaken en dakdetails. SOPREMA biedt u een uitgebreid assortiment aan bitumineuze waterdichting met verschillende afwerkingen en kleuren. Zo vindt u voor ieder bouwproject een gepast bitumineus materiaal.

Wilt u graag meer informatie over bitumen? Onze specialisten beantwoorden graag vrijblijvend al uw vragen. Aarzel dus niet om ons te contacteren.