Waar de mammoet en Ambiorix elkaar ontmoeten, bouwt SOPREMA aan de toekomst

 

NIEUWE FABRIEK EN DISTRIBUTIECENTRUM VAN SOPREMA

De komende drie tot vijf jaar bouwt SOPREMA aan een hoogtechnologische isolatiefabriek en een centraal distributiecentrum op de gloednieuwe Ambior-site in Tongeren. Een forse investering, want het project zal zo’n 50 tot 60 miljoen euro kosten. Een volgende mammoetstap richting duurzame ontwikkeling!

EEN NIEUWE UITVALSBASIS EN NIEUWE AMBITIES

Met Ambior heeft SOPREMA er een nieuwe uitvalsbasis bij: de Ambior-site in Tongeren. De naam bestaat eigenlijk uit twee delen: ‘ambi’ verwijst naar ambitie en de toffe ‘ambiance’ die er op de site zal heersen, ‘or’ staat voor ‘orange’, een kleur die je in het xps-gamma terugvindt. Tegelijkertijd herinnert de naam wellicht aan bekende Tongeraar Ambiorix en is de speelse ‘m’ in het logo een knipoog naar de mammoet. Toch heeft het bedrijf allerminst de ambitie om in het verleden te blijven hangen. Integendeel, de missie van Ambior is net om hét referentiepunt en de innovatieve kennishub te worden voor isolatie in België. En dat lukt alleen door de waarden uit het verleden te vertalen met het oog op een duurzame toekomst.

MAMMOET MET KLEINE VOETAFDRUK

Met een fabriek én distributiecentrum zal Ambior XPS-isolatie produceren en leveren aan klanten binnen Noord-West-Europa. XPS is een innovatief alternatief voor klassieke isolatie dat een steeds groter succes bij plaatsers, voorschrijvers en bouwhandelaren kent. En die professionals hebben zo hun redenen om voor dit isolatiemateriaal te kiezen:

• XPS is breed inzetbaar als isolatie van (funderings)muren, vloeren, daken, gevels, parkings en parkeerdaken.

• De goed isolerende platen zijn druk- en maatvast, vochtbestendig en 100% recycleerbaar.

• Ook het productieproces en het bedrijfsgebouw streven naar ’een zo klein mogelijke ecologische afdruk, met zero waste en een minimale CO2-impact.

OP ZOEK NAAR TALENT

Omdat Ambior zo’n ambitieus en duurzaam verhaal zal vertellen, wordt er nu al geïnvesteerd in het talent en de gedrevenheid van de toekomstige medewerkers. Ze krijgen immers een doorgedreven opleiding van een jaar in Spanje en Frankrijk. Ambior levert zo’n 150 arbeidsplaatsen op en de werknemers zullen hun fabriek van in het begin mee opbouwen om al van de meet af aan aan co-creatie te doen. In dat opzicht blijft Ambior trouw aan de filosofie van SOPREMA en wil het zich ontplooien tot een plek waar werknemers graag komen werken en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Een groot samenhorigheidsgevoel en de bezieling om producten en diensten op topniveau te brengen liggen zonder twijfel aan de basis van het succes van de site.