Natuurlijke isolatie: niet zomaar een trend

 

Het gebruik van natuurlijke isolatie is aan een opmars bezig. Logisch, want deze materialen bieden tal van voordelen. Ontdek PAVATEX, het gamma natuurlijke isolatiematerialen van SOPREMA.

NATUURLIJKE ISOLATIE: WHAT’S IN A NAME?

Natuurlijke isolatie wordt vervaardigd op basis van honderd procent natuurlijke materialen zoals houtvezels, vlas, hennep, schapenwol, kurk, … Deze isolatiematerialen bieden belangrijke voordelen in vergelijking met de bekende traditionele isolatiematerialen. U kan er bovenal beter en gezonder mee isoleren. Natuurlijk isoleren betekent dus ook kwalitatief én duurzaam isoleren.

KIEZEN VOOR HOUTVEZELISOLATIE

Eén van de hoogwaardige natuurlijke isolatiematerialen op de markt is houtvezelisolatie. Deze vorm van isolatiemateriaal wordt vervaardigd uit vezels van naaldhout. Resthout wordt bij de verschillende zagerijen opgehaald. Resthout wordt ontvezeld wat de basisgrondstof voor de houtvezelplaten vormt.

Houtvezelisolatie heeft tal van voordelen:

  • Milieuvriendelijk:

Deze isolatiesoort wordt gemaakt van resthout en is dus volledig gerecycleerd. Bij het productieproces is er de mogelijkheid om nat of droog te produceren. Als bindmiddel van de vezels wordt bij het natte productieproces gebruik gemaakt van het natuurlijke bindmiddel in bomen: lignine. Bij het droge proces gebruiken we een Natureplus© gecertificeerd bindmiddel. Door het hoogtechnologische productieproces kunnen we de hoeveelheid bindmiddel beperken. Ook op het einde van zijn lange levensduur kan dit materiaal weer gerecycleerd worden. Het wordt zelfs gecomposteerd of gebruikt voor de opwekking van energie!

Isolatiematerialen op basis van houtvezel hebben net als hout een van nature hoge isolatiewaarde (lambdawaarden 0,036 w/mK tot 0,047 w/mK). Dat zorgt ervoor dat je in de winter heel wat minder zal betalen voor je energiefactuur. In de zomer geniet je dan weer van de hoge warmte-opslagcapaciteit van dit materiaal. Hierdoor zal de hitte je kamer niet bereiken en zal het isolatiemateriaal zijn warmte ’s nachts opnieuw aan de buitenlucht afgeven.

Door het hoge gewicht van houtvezelisolatie en de poreuze structuur van dit materiaal geniet jij van een uitstekende akoestische isolatie.

  • Brandveilig:

Bij brand vormt zich een gecarboniseerde laag op het oppervlakte van de Pavatex panelen. Door deze laag zijn de panelen zeer stabiel en beletten ze dat zuurstof  doordringt en zo het vuur aanwakkert.

SOPREMA biedt met PAVATEX een volledig gamma van isolatiemateriaal op basis van houtvezels aan. Ons meest recente product, Pavaflex Plus, biedt de beste isolatiewaarde op de markt van de natuurlijke isolatie.

IEDEREEN WINT ERBIJ

Niet alleen het milieu en de bouwheer wint bij het gebruik van PAVATEX. Ook als bouwprofessional doet u er uw voordeel mee.

  • Makkelijk op maat te snijden
  • Snel te monteren
  • Niet irriterend voor de huid

U merkt het: natuurlijk isoleren is niet zomaar een trend van voorbijgaande aard. PAVATEX beschikt over een breed aanbod aan natuurlijke isolatiematerialen geschikt voor verschillende doelen en met tal van opvallende voordelen voor milieu, bouwheer én bouwprofessional.

Ook genieten van de voordelen van natuurlijke isolatie? Neem contact met ons op en wij maken u wegwijs in de wereld van natuurlijk isoleren.