Is het tijd voor de renovatie van uw balkon, terras of galerij?

Vloeibare waterdichting ALSAN

 

Een terras, balkon of galerij kan een grote meerwaarde bieden voor een woning of appartementsgebouw. Maar deze ruimtes zijn vaak toe aan een grondige renovatie. De redenen voor zo’n renovatie kunnen zeer uiteenlopend zijn. Gelukkig biedt SOPREMA voor elk probleem een geschikte oplossing. Ontdek het ALSAN-gamma, een breed aanbod aan vloeibare waterdichting- en beschermingssystemen die ervoor zorgen dat de bewoners snel weer in de buitenlucht kunnen genieten op hun terras of balkon.

Na-isolatie van uw terras, balkon of galerij

Is uw terras, balkon of galerij niet of niet optimaal geïsoleerd met de juiste materialen? Dan dreigt u tot 25% energie te verliezen via de vloerplaat. Gelukkig zijn koudebruggen te vermijden met een degelijke na-isolatie. Wanneer u voor een goede isolatie van uw terras, balkon of galerij kiest, verbetert u bovendien ook nog eens de akoestische prestaties: twee vliegen in één klap! De synergie tussen waterdichting en isolatie is steeds belangrijk. Uw balkon of terras wordt immers blootgesteld aan weersveranderingen en moet tegen iedere temperatuur bestand zijn. Ons vloeibaar waterdichtingssysteem is perfect combineerbaar met PIR/PUR-isolatie of XPS. Kiest u voor een ALSAN-systeem? Dan is uw balkon/terras binnen de kortste tijd weer droog en blijven huizen bereikbaar via hun galerij.

Opplussen voor een betere toegankelijkheid

Mensen worden steeds ouder en wonen alsmaar langer zelfstandig. Om zelfstandig wonen mogelijk te maken voor senioren, moet de woning soms aanpassingen ondergaan. Het terras of balkon mag dan zeker niet vergeten worden. Niet zelden is er een klein niveauverschil tussen de galerijvloer en de binnenvloer. Door deze kleine drempel kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan of kunnen ouderen geen gebruik meer maken van hun terras of balkon. Twijfel daarom niet om het terras te laten opplussen. Daarbij wordt de galerijvloer verhoogd zodat het niveauverschil en het valgevaar vermindert.

Op de bestaande vloer wordt een systeem met drukvaste, lichte isolatieplaat en drukverdeelplaat geplaatst. Daarop wordt vervolgens een vloeibaar ALSAN-harssysteem aangebracht. Door te opplussen maakt u niet alleen komaf met gevaarlijke drempels, maar dit systeem werkt ook nog eens geluiddempend.

Naast het ALSAN-systeem biedt SOPREMA ook oplossingen met bitumineuze membranen in combinatie met tegels en tegeldragers aan om uw terras, balkon of galerij te laten opplussen.

Duurzame bescherming

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom kiest u ook bij nieuwbouw het best voor vloeibare waterdichting. U zal later genieten van de vele voordelen.

  • Uw balkon/terras geniet bescherming tegen belasting van thermische schokken, meubels en onderhoud.
  • Deze oplossing voldoet aan de eisen van isolatie, brandveiligheid, chemische bestendigheid en mechanische belasting.
  • Beton wordt duurzaam geconserveerd, wat de levensduur van de onderliggende lagen verlengt.
  • Het is geschikt voor afdichten van bouwknopen, zoals aansluitingen met opgaand gevelwerk.
  • Het resultaat is onderhoudsvriendelijk.
  • Er zijn diverse afwerkingen mogelijk in RAL-kleuren en verschillende patronen.

Gemoedsrust met ALSAN

Bent u op zoek naar de juiste vloeibare waterdichting voor uw terras, balkon of galerij? Onze handige keuzegids helpt u hierbij. U kunt niet alleen terecht bij SOPREMA voor de aankoop van vloeibare waterdichting: we bieden ook bredere ondersteuning en advies over de verwerking van alle materialen.

Hebt u interesse in de systemen van ALSAN? Wij helpen u graag verder met vrijblijvend advies, begeleiding bij uw projecten en zelfs met opleidingen. Contacteer ons en geniet van onze uitstekende service en garanties.