Verleng de levensduur van uw balkon dankzij een duurzame bescherming

 

Balkons, terrassen en galerijen krijgen heel wat te verduren. Ze worden voortdurend blootgesteld aan verschillende externe factoren: weersinvloeden, vocht, onderhoudsproducten, zware belasting, … Toch kunt u de levensduur van uw balkon aanzienlijk verlengen. Door de PMMA vloeibare waterdichting van ALSAN te gebruiken bij nieuwbouw of renovatie geniet u voortaan langer van uw balkon, terras of galerij.

Duurzaamheid voor uw balkon

Balkons lijden zware schade door waterinfiltratie en dooizouten. SOPREMA biedt met ALSAN een oplossing voor het duurzaam conserveren van beton. Dit assortiment bevat zowel PMMA als PU-kunstharssystemen voor verschillende toepassingen. PMMA-producten zijn 2-component producten op basis van polymethylmethacrylaat. Dit product verlengt de levensduur van de onderliggende constructie van een balkon aanzienlijk. Het materiaal voldoet aan alle eisen op het gebied van veiligheid, isolatie, brandreactie, chemische bestendigheid én mechanische belasting. PMMA is bovendien ook geschikt voor het afdichten van bouwknopen.  

Een onderhoudsvriendelijke oplossing

Een terras dient vooral om te genieten van de buitenlucht zonder zorgen en zonder veel werk. ALSAN producten zijn gelukkig zeer makkelijk in onderhoud. Een naadloos oppervlak wordt gecreëerd door gebruik te maken van vloeibare harssystemen. Eenvoudig schoonmaken is een bijkomend voordeel.

Ook de plaatsing neemt niet veel tijd in beslag. Zo kan PMMA niet alleen snel worden aangebracht, maar droogt het ook meteen. Zo kunnen de bewoners hun terras weer snel betreden.

Een esthetische keuze

Naast een functionele oplossing zijn de ALSAN-producten zeer esthetisch. Dit is belangrijk aangezien balkons vaak het uiterlijk van een appartementsgebouw bepalen. Bewoners kunnen genieten van een stijlvol terras dankzij de vloeibare harssystemen die naadloos aangebracht worden in bijna alle RAL-kleuren en verschillende patronen. De architect heeft een zeer uitgebreide keuze in afwerkingsmogelijkheden die naast een esthetisch ook een praktisch nut kunnen hebben. Kies bijvoorbeeld voor een antislip-instrooiing voor extra veiligheid.

Wilt u de levensduur van uw terras verlengen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over ALSAN vloeibare waterdichting.