Sterke samenwerking zorgt voor knappe waterdichting

Vloeibare waterdichting ALSAN

 

Het Nieuwe Gerechtsgebouw in Gent is een ontwerp van de T.V. Beel & Achtergael Architecten – Technum. Dit hedendaagse openbare gebouw aka “Het glazen huis” is gekenmerkt door een opvallende glasgevel en telt 6 verdiepingen en een parkeergarage van +/- 3800 m2. 

Verschillende onafhankelijke studie – en adviesbureaus zoals Triconsult kregen voor aanvang van de werken een belangrijke problematiek voorgeschoteld. Het gebouw kampte met waterinfiltratie van de parkeergarage naar de onderliggende lokalen. Missie? Het zoeken naar de juiste methode om dit probleem in de toekomst op te lossen. Verschillende mogelijkheden, oplossingen en referentiebezoeken passeerden de revue. Uiteindelijk koos de opdrachtgever voor de ALSAN PMMA-harsen van waterdichting – en isolatie-expert SOPREMA NV.

EENVOUDIG, SNEL, PRAKTISCH EN ESTHETISCH

Waarom de keuze voor ALSAN PMMA-harsen? Auto’s verliezen vaak benzine, diesel of remolie in publieke parkeergarages en rijden voortdurend in en uit. ALSAN is uiterst geschikt voor binnen – en buitentoepassingen waarbij hoge eisen gesteld worden aan slijtvastheid en chemische bestendigheid. Het vloeibaar aangebrachte afdichtingsgamma van ALSAN is bovendien snel drogend en eenvoudig te plaatsen. Toepassing bij lage temperatuur vormt voor PMMA-harsen geen enkel probleem. Werken kunnen continue uitgevoerd worden met een snelle oplevering tot gevolg. De ALSAN-afwerkingen zijn zowel esthetisch aantrekkelijk als praktisch. Zo voorkomt het voorgestelde ALSAN PMMA-systeem infiltraties door de gepolierde vloerplaat en kan het vocht niet doorsijpelen naar onderliggende ruimtes. Voor de ‘finishing touch’ werd gekozen voor het Deco Protect (antislip) afwerkingssysteem voor de rijzones en Deco Finish+ (licht antislip) voor de parkeerzones.

STERK TEAM

De plaatsing van de ALSAN-producten is met veel vakkennis aangebracht door de gecertificeerde ALSAN-plaatser Derde Construct nv uit het Oost-Vlaamse Wichelen. SOPREMA NV zorgde voor de praktische assistentie en advies op de werf. De goede samenwerking tussen hoofdaannemer Interbuild nv, onderaannemer Derde Construct nv en SOPREMA NV zorgde voor een mooie oplevering van dit project: zonder opmerkingen en binnen de vooraf bepaalde uitvoeringstermijn.

GEBRUIKTE PRODUCTEN:

Rijzones: ALSAN 170 – ALSAN 870 RS – ALSAN 970 F – Kwarts 0,2-0,6
Parkeerzones: ALSAN 170 – ALSAN 870 RS – ALSAN 970 F + ALSAN Deco Chips
Inrijzone: ALSAN 170 – ALSAN 770 + Vlies P – ALSAN 870 RS – ALSAN 972 F

Aanverwant product : ALSAN 770 (RS 230)