Opnieuw veilige woonomgeving voor bewoners “Residentie De Leeuwerik”

De Leeuwerik Heverlee

 

De gebouwen van Residentie ‘De Leeuwerik’ in Heverlee waren toe aan een grondige renovatie. De balkons van maar liefst 122 appartementen kregen te kampen met ernstige betonschade en vochtproblemen. Een uitvoerig betonherstel en een deskundig toegepaste waterdichting zorgden voor de oplossing. Door de vlotte samenwerking tussen Syndicus Maurice Van Cauwenbergh, aannemer PIC-RENO DECOR en SOPREMA kunnen de bewoners weer op een veilige manier genieten.

SNELLE REACTIE VAN BEWONERS

Door vorst en veroudering vertoonden de balkons na 40 jaar ernstige betonschade. De aangetaste stukken beton konden op elk moment naar beneden vallen, waardoor bewoners in een gevaarlijke situatie leefden. De keuze om snel te vernieuwen was dan ook snel gemaakt. De neuzen van de balkons werden met nieuw beton en een nieuw vloeibaar waterdichtingssysteem hersteld.

Voor de waterdichting werd gekozen voor de ALSAN-systemen van SOPREMA. De aannemer heeft kennis van de kwaliteit van ALSAN en koos bij dit project voor een esthetische oplossing. Het systeem ALSAN PMMA WP DECO finish + is op de balkons met ALSAN 970 F afgewerkt in RAL-kleur 7040, lichtgrijs. De Deco Chips zijn nadien in de kleuren zwart, donkergrijs en wit op de afwerking ingestrooid voor een prachtig eindresultaat.

PARKING KRIJGT OPFRISBEURT

De residentie omvat eveneens een privéparking met zo’n 70-tal parkeerplaatsen voor de bewoners. Door vele vochtproblemen in het verleden is de parking ook in dit renovatieproject mee opgenomen. Eerst werden de oude lagen volledig afgeschraapt, waardoor nadien het ALSAN PMMA WP DECO STRUCTURE-systeem werd toegepast. “De samenwerking met SOPREMA is perfect verlopen, waardoor de bewoners weer volop kunnen genieten van hun woonomgeving.”: bevestigt de tevreden syndicus.