Mooie dakrenovatie bij Convents Products Koersel

Dakbedekking SOPREMA

 

Interieurspecialist Convents Products uit Koersel viert zijn 65e jubileum met een gedeeltelijke renovatie van haar productieruimte én een gloednieuw dak. Voor dit project koos de aannemer voor dakwerken bewust voor het SOPREMA gamma. Het familiebedrijf Vamo uit Heusden is al heel wat jaren de vaste dakdekker van de firma en tevens trouwe klant bij SOPREMA. Het oude bitumineuze dak werd bijkomend geïsoleerd en van nieuwe lichtstraten en een hoog kwalitatieve toplaag voorzien.

“Het 1500 m2 grote dakdeel dat we nu onder handen hebben genomen was eigenlijk nog best goed, op een paar kleine reparaties na. Maar het dak was nog niet geïsoleerd en de bitumineuze dichting was toch wel aan vervanging toe. ”, verduidelijkt Roland Morren, zaakvoerder van Vamo dakwerken. “We hebben hier het dak proper gemaakt maar de oude dichting laten liggen. Er werd 12 cm isolatie bovenop gekleefd met PU-schuimlijm Coltack Evolution  750 om het geheel voldoende te isoleren. Vervolgens hebben we de toplaag Sopralene Optima 4 GmF C3 FRgevlamlast op een Soprastick Venti FF onderlaag. ”

Sopralene Optima onderscheidt zich van andere SBS gemodificeerde dakmembranen door de keuze van geselecteerde elastomeren en speciale bitumenmengsels. Deze mengsels zorgen voor hoge kleefkracht en soepelheid bij extreme temperaturen (nieuw tot -30 ° C, na veroudering tot -25 ° C). Hierdoor behoudt het product zijn unieke eigenschappen ook na veroudering. Een mengsel van gekleurde keramische granulaatkorrels geeft het membraan een extra uitstraling en een aparte esthetische look.

In dit project is eveneens voor een Depco Sebs regenwaterafvoer gekozen omwille van de snelle plaatsing en optimale aanpassing aan de ondergrond. Deze hemelafvoeren beschikken over een soepele plakplaat uit elastomeerbitumen en een tapbuis uit aluminium. Depco Sebs zijn bovendien lichter en minder fragiel dan loden hemelafvoeren.

“ Een tweetal jaar geleden hebben we ook al het dak van ons magazijn laten renoveren, met dezelfde Sopralene Optima als toplaag, maar dan zonder bijkomende isolatie aangezien het enkel een opslagruimte betreft. ”, legt Ludo Vogels, productieleider bij Convents Products uit. “En ook daar hebben we met Vamo samengewerkt, het zijn fijne mensen om mee te werken en ze leveren zeer goed werk.

Wat opvalt aan het dak is de bijzonder verzorgde plaatsing en ook het twee jaar geleden geplaatste dak ligt er nog als nieuw bij. “Ja, daar hechten wij zeer groot belang aan. Ik sta al van mijn 15 jaar op het dak en heb ondertussen meer dan 40 jaar ervaring. Die kennis en vakmanschap heb ik intussen ook overgedragen op mijn beide zonen die – net als mijn vrouw trouwens – heel professioneel werk verrichten en dagelijks mee het dak opgaan. Die jongens zijn als het ware groot geworden op het dak met de brander in hun handen. We zijn een echt familiebedrijf en daar zijn we trots op.”