MG Tower – De nieuwe Gentse skyline

Bitumineuze waterdichting SOPREMA

 

Op 3 maart 2009 werd gestart met dit prestigieuze project van de De Paepe Group. 2 jaar en enkele maanden later werd het gebouw feestelijk geopend. De MG Tower is niet alleen een prestige project, het moest iets worden waar de hedendaagse architectuur in een groene omgeving tot zijn recht kwam. Het werd ook gebouwd met oog voor kwaliteit en milieu.

Ook SOPREMA NV heeft bij dit project zijn steentje bijgedragen. Als leverancier van de firma Dekkers nv uit Eke kon SOPREMA de MG Tower en de ondergrondse parking voorzien van de ideale dakafdichting, conform de strenge eisen van het gerenomeerde architectenkantoor Jaspers – Eyers (Architect Stefaan Van Acker).

Het groendak rondom de toren (+/- 9.000 m²) werd voorzien van volgende dakopbouw: Primer (Sopradere Quick) – Soprarock P3 TF – Sopragum Garden 4 TF C3 dixit Rombout Beke, filiaalmanager van Dekkers Eke. De andere daken (3.500 m²) werden voorzien van een Soprarock P3 TF als dampscherm, PIR-isolatie, Soprastick SI als zelfklevende onderlaag (doorwarmrol). Deze rol vermindert ook het brandgevaar doordat er geen direct contact meer is tussen de isolatie en de open vlam. Als toplaag werd de Sopragum Techno 4 AF C3 FR geplaatst.

Verder werd het restaurant (900 m²) op de bovenste verdieping voorzien van een Sopravap Alu 3 dampscherm, een PIR-isolatie, een zelfklevende onderlaag (Soprastick SI) en de Sopragum Garden 4 TF C3.