H-vormig dak tilt Campus Unesco naar een hoger niveau

© BOGDAN & VAN BROECK

Groendak bitumineuze waterdichting

 

CAMPUS Unesco in Koekelberg is vanaf 2018 een volledig gerenoveerd schoolgebouw met een gloednieuwe sporthal. De opdrachtgever AG Real Estate kreeg in het kader van het ambitieuze project “scholen van morgen” de ultieme uitdaging om de school in een prachtig landschap te plaatsen. Samen met Architect BOGDAN & VAN BROECK, hoofdaannemer THV en dakwerken Polydak uit Lommel, maken ze van deze school een statement voor een groene toekomst.

LOCATIE MET POTENTIEEL

De leerlingen van de lagere en secundaire school kunnen binnenkort genieten in een groene omgeving. Campus Unesco is omringd door drie straten op een rustige plek in het drukke Brusselse. Deze unieke locatie verzekert een aangename leeromgeving met bovendien een educatief bos op het speelplein en meer…

Ook het dak kreeg een groene opfrisbeurt! Het toekomstige groendak biedt vele voordelen voor zowel leerlingen als de stad. Denk maar aan een perfecte isolatie voor de onderliggende klassen, extra biodiversiteit in Brussel, de zuivering van de lucht en opname van fijn stof en bovendien mildert het groendak de extra hitte in de stad.

VAN ZWART TOT GROEN

Het H-vormige dak krijgt een waterdichting met maar liefst 25.000 m² SOPREMA-producten. De Soprastick Venti FF(9000 m²) dient hierbij als onderlaag en is een dampdruk- en spanningsverdeelsysteem in één. De zelfklevende bitumineuze onderlaag is vlamvrij en vlot te plaatsen. Leuk om weten is dat de productie van de Soprastick Venti FF volgens een duurzaam principe verloopt met respect voor mens, milieu en economie. Volledig in synergie met de groene visie van de school!

Campus Unesco krijgt tot in de kleinste details de volledige aandacht. Zo zullen ook de dakrandprofielen in eenzelfde gouden kleur zijn als de omlijsting van de klasramen. Het resultaat kan u vanaf 2018 bewonderen tegelijk met een schitterend uitzicht op de basiliek van Koekelberg.