SOPREMA zet exerne groei extra kracht bij door overname Efisol (SIBLI)

 

EFISOL werd opgericht in 1987 en heeft vestigingen in Frankrijk en België (SIBLI). Het bedrijf heeft 5 fabrieken waar isolatiemateriaal voor de bouwsector wordt geproduceerd en gecommercialiseerd. Geheel volgens de technische en thermische reglementering.

Deze overname zorgt voor een aanvulling van het productaanbod van SOPREMA en consolideert de positie bij de handelaars. Daarnaast bevestigt de groep de wil om haar globale  expertise inzake waterdichting te verberen.  Eind oktober 2010 had SOPREMA het Zwitserse Fibrasa, producent van isolatiemateriaal op basis van polyeruthaan en natuurlijke demineralen, volledig overgenomen. Vervolgens kon Soprema ook de Franse tak (EFISOL en CEMI) en Belgische afdeling (SIBLI) overnemen.

Hierdoor kan SOPREMA, als specialist inzake waterdichting, isolatie en dakbedekking, een volledig en coherent gamma aanbieden aan alle professionals. De onderneming positioneert zich duidelijk als dé specialist voor gebouwen en woningen, zowel publiek als privé en voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het doel van de groep is dan ook een globaal aanbod te voorzien dat in overeenstemming is met de milieueisen en de objectieven van het bouwbesluit 2012 voor thermische isolatie.

SOPREMA consolideert haar aanbod in de handel en participeert actief op het terrein van  de thermische renovatie.

De isolatiematerialen van EFISOL (en SIBLI) zijn een logische aanvulling op het reeds bestaande waterdichtings-assortiment. SOPREMA verrijkt op deze manier haar aanbod in de bouwhandel voor contructie en renovatie. Het bedrijf consolideert zo haar aanbod in de winkelrekken van de verschillende distributiekanalen en biedt voortaan volledige waterdichtingsoplossingen aan. Gewaarborgd door haar leiderschap in het domein.

Bezoek de SIBLI-website!