SOPREMA vult isolatiegamma aan met XPS-isolatie uit eigen nieuwe fabriek

XPS isolatie parking

 

SOPREMA is serieus aan het groeien en almaar prominenter aanwezig op de Belgische markt. Haar gamma is zeer compleet en bevat naast de bitumineuze waterdichtingsproducten ook vloeibare en synthetische waterdichtingsoplossingen, groendaksystemen, en diverse soorten isolatiemateriaal. Nieuw in dit laatste gamma is de oranjekleurige XPS isolatie die sinds kort geproduceerd wordt in de eigen nieuwe fabriek in Frankrijk. 

“Dankzij onze constante groei en diverse overnames zijn we intussen een totaalaanbieder geworden van producten voor de hele bouwschil.”, verduidelijkt Marc Geerts, commercieel directeur SOPREMA NV. “Ook XPS werd aan ons gamma toegevoegd. Omdat we als fabrikant toch heel wat interessante toepassingsmogelijkheden zagen voor het materiaal werd er geïnvesteerd in de laatste nieuwe technologieën op het vlak van XPS-productie en werd er een nieuwe productie-unit opgestart.”

NIEUWE FABRIEK

Zo werd eerder dit jaar de gloednieuwe, hoogtechnologische en ultramoderne XPS-fabriek in Savigny (Frankrijk) in gebruik genomen. Dankzij deze nieuwe productieplant garandeert SOPREMA de kwaliteit van de isolatieplaten die de bouwsector verlangt, met de verschillende druksterktes in functie van de gewenste toepassing. Tijdens het productieproces gaat er niets verloren: alle stof- en restdeeltjes worden opnieuw in de productie verwerkt. In functie van het type isolatieplaat en de toepassing bevat het gamma platen met een rechte boord, tand & groef of sponning.

ISOLATIEGAMMA VERVOLLEDIGD

Alle isolatieproducten van SOPREMA worden gebundeld onder de nieuwe merknaam EFYOS en dat gamma wordt nu vervolledigd met een eigen XPS-range. Het kenmerk van deze isolatieplaten is dat ze vochtbestendig maar ook maat- en drukvast zijn. Ze kunnen worden toegepast in muren (binnenwanden, spouw- en funderingsmuren), daken (Sarking, hellend en plat), vloeren, gevels, parkings en parkeerdaken. Blikvangers in het nieuwe gamma zijn ongetwijfeld XPS 500 en XPS 700 met respectievelijk een druksterkte van 500 en 700 kPa. De nieuwe XPS-isolatie is zeer compatibel met andere producten en systemen zoals bitumineuze waterdichtingen, FLAG kunststofmembranen en de ALSAN vloeibare harsen.

In het verlengde van de recente gamma-uitbreidingen investeerde SOPREMA NV ook in een doorgedreven product management op het vlak van isolatie: dit onder leiding van Product Manager Benelux Isolatie, Pascale Duysens.