SOPREMA bekroond met Solar Impulse Efficient Solutions Label voor Pavatex & Sopraloop

solar impulse label soprema

 

30%. Zo groot is het aandeel van bouw- en sloopafval op de afvalberg. Net daarom is het zo belangrijk om in te zetten op duurzame bouwmaterialen.

Pavatex: isolatie staat garant voor duurzaamheid

Als fabrikant van waterdichting en isolatie beseffen we dat ook wij het verschil kunnen maken. Daarom voegden we enkele jaren geleden Pavatex aan de portefeuille, het merk bestaat uit een gamma van 100% natuurlijke houtvezelisolatie. Door de ecologisch verantwoorde manier van isoleren, passen deze producten helemaal in het concept van circulair bouwen. Dit gamma bewijst dat bouwen en duurzaamheid wel degelijk hand in hand gaan. SOPREMA blijft inzetten op onderzoek en innovatie om bij te dragen tot de gebouwen van de toekomst.

Solar Impulse Efficient Solutions Label

Dat ecologisch verantwoord onbetaalbaar is, is een vaak voorkomend misverstand. Om deze misvatting de wereld uit te helpen, richtte de Solar Impulse Foundation een label op dat bewijst dat de kloof tussen budget en ecologie wel degelijk gedicht kan worden. De stichting wil bewijzen dat groene oplossingen geen duur prijskaartje hebben, maar net een kans zijn voor economische groei én toekomstgerichte besparingen.

Met trots ontvingen we het Solar Impulse Efficient Solutions Label voor het Pavatex-gamma. Maar ook Sopraloop, de recyclage-unit dat PET-flessen omtovert tot de grondstof van PUR-isolatie,  ging aan de haal met dit label.

De SOPREMA Group ziet de uitreiking van dit label als een schouderklopje, maar blijft zich uiteraard verder inzetten om bij te dragen aan ecologisch verantwoorde gebouwen.