Welkom in Sopracity, de virtuele stad van SOPREMA

Where experience meets inspiration

Welkom in Sopracity, de virtuele stad van SOPREMA

 

Het nieuwe denken 

In 1908 legde Charles Geisen de basis voor de huidige SOPREMA Group met de uitvinding van ‘de Mammouth’, een gemakkelijk te hanteren waterdichtingsproduct op basis van een juteweefsel en warme bitumen. Dit eenvoudige waterdichtingsproduct bleek  bijzonder doeltreffend en vormde zo de start van het succesverhaal van de SOPREMA Group.  

In 2001 vervoegden we in België de SOPREMA Group en sindsdien groeien we met 15 procent per jaar. Niet alleen onze omzet is de voorbije jaren sterk toegenomen, ook ons productassortiment is intussen flink uitgebreid. Dankzij onze voortdurende investering in doorgedreven onderzoek en ontwikkeling bieden we u nu vijf sterke merken: SOPREMA, ALSAN, FLAG, EYFOS en PAVATEX. Ons assortiment bevat niet langer uitsluitend waterdichtingsoplossingen, maar ook een breed aanbod aan isolatie. Binnen deze twee categorieën vindt u oplossingen voor de volledige bouwschil én voor ieder project. 

Tot voor kort kon u ons ruime productassortiment enkel terugvinden op de SOPREMA-website. Het aanbod is intussen zo groot geworden, waardoor het als voorschrijver niet altijd even eenvoudig is om uw weg te vinden tussen de verschillende producten. Daarom introduceerden we bij SOPREMA ‘het nieuwe denken’, een evolutie van een product-approach naar een oplossingen-approach met focus op verschillende segmenten. We willen u immers graag totaaloplossingen aanbieden voor al uw projecten en de bijbehorende uitdagingen

 

Wat is Sopracity?

Sopracity is de stad van de toekomst, een virtuele 3D-metropool ‘where experience meets inspiration’. Deze nieuwste tool van SOPREMA biedt u een uniek online platform om doelgericht op zoek te gaan naar geschikte bouwmaterialen voor al uw projecten. Maak een wandeling door Sopracity en doe inspiratie op voor uw bouwplannen. 

Sopracity bevat tien verschillende gebouwen, van een ziekenhuis tot een ecohuis. Elk gebouw is een voorbeeld van een segment waarin onze bouwmaterialen hun bestemming vinden. Klik op de verschillende onderdelen van de gebouwen en ontdek meer over al onze oplossingen. Vervolgens maken we u wegwijs in de verschillende premium systemen van SOPREMA. U heeft steeds de keuze tussen verschillende materialen en werkwijzen, afgestemd op uw persoonlijke voorkeur of op een specifiek project. Ten slotte kunt u eenvoudig informatie aanvragen

Het doel van Sopracity past volledig in de missie van SOPREMA: u ontzorgen tijdens al uw bouwprojecten. Met deze tool wordt BIM-objecten en bestekteksten terugvinden een stuk eenvoudiger. Dankzij de aangeboden systemen weet u meteen welke materialen perfect compatibel zijn en een optimaal resultaat leveren. 

Daarnaast is Sopracity natuurlijk gewoon zeer leuk in gebruik. Zo kunt u zelfs door de stad ‘vliegen’ met de dronefunctie. Het fun-aspect is dus zeker niet onbelangrijk!

 

Wist u dat Sopracity werd ontwikkeld met behulp van WebGL (Web Graphics Library)? Hetzelfde JavaScript API dat gebruikt werd voor de creatie van de razendpopulaire Fortnite game.

 

Voor wie is Sopracity?

Sopracity werd in de eerste plaats ontwikkeld voor voorschrijvers zoals architecten, studiebureaus, opdrachtgevers, syndici en facility managers, maar uiteraard is iedereen welkom in de virtuele stad. Anderen zullen eveneens gebaat zijn bij de voordelen van dit project. In de toekomst zal Sopracity niet alleen meer gebouwen tellen, maar krijgen ook andere doelgroepen, zoals plaatsers, bouwhandelaars, aannemers en syndici, een afgestemd traject binnen de tool.

 

Wist u dat er ook een offline versie van Sopracity bestaat? Onze solution guides zijn handige brochures waarin u de gebouwen van de stad terugvindt.

 

Heeft u nog vragen over Sopracity of bent u geïnteresseerd in een offerte of in bestekteksten? Aarzel dan niet om onze experts te contacteren

We wensen u alvast veel plezier bij het ontdekken van Sopracity!