Waarom uw fundering isoleren een uitstekend idee is

Waterdichting funderingsmuren

 

U hoort tegenwoordig langs alle kanten hoe belangrijk het is om uw woning goed te isoleren. Degelijke isolatie bespaart u heel wat kosten op uw energiefactuur. Meestal wordt er gefocust op de isolatie van daken, spouwmuren en vloeren en wordt er dubbel glas geplaatst. Maar de isolatie van de fundering wordt vaak vergeten. Wij vertellen u waarom uw fundering isoleren toch de moeite waard is!

Isolatie van funderingen: wat houdt het juist in?

Is vloerisolatie niet mogelijk omdat uw huis geen kruipruimte heeft? Dan is de isolatie van funderingen een goed alternatief. In huizen zonder kruipruimte wordt er heel wat energie verspild aan de opwarming van de ondergrond. Wanneer u uw fundering isoleert, zorgt u ervoor dat horizontale uitvloeiing van warmte wordt tegengehouden. U kunt het energieverlies via de ondergrond dus niet volledig stoppen (zoals bij vloerisolatie), maar toch sterk verminderen! Het is dus zeker de moeite waard wanneer vloerisolatie geen optie is: u zal het verschil zien op uw energiefactuur én u draagt een steentje bij aan het milieu.

Welke materialen zijn geschikt?

  1. GEMADRAIN: XPS-isolatie met noppenfolie. Normaal gezien plaatst u XPS en daarop noppenfolie om de isolatieplaten te beschermen. Maar de Gemadrain bevat beide al. Zo bespaart u tijd en een extra werkgang, want u moet geen extra folie aanbrengen. De plaatsing is dus ook nog eens extra voordelig.
  2. XPS SL: Dit type isolatie is drukvast, vochtbestendig, maatvast, 100% recycleerbaar en bevat een klimaatvriendelijke CO2-technologie. XPS SL zal worden geproduceerd op onze gloednieuwe Ambior-site!
  3. XPS PROTECT ARTIC C: XPS-isolatie met esthetische gecementeerde afwerking. Aangeraden bij isolatie van funderingsmuren boven het maaiveld.

Isolatie van uw funderingen: zeker de moeite waard

U merkt het: SOPREMA biedt een breed aanbod aan isolatie dat geschikt is om de fundering te isoleren. Wanneer vloerisolatie niet mogelijk is, zou u isolatie van de fundering eigenlijk altijd moeten overwegen. Wanneer dat is gebeurd, genieten bewoners namelijk van een aangenamer binnenklimaat en geven ze minder geld uit aan energie.

Hebt u nog vragen over de isolatie van uw funderingen of waterdichting? Wij staan altijd klaar met tips en adviseren u bij de keuze van het geschikte isolatiemateriaal tot de plaatsingsmethode. Contacteer ons voor meer info.