Tegeldragers: een onmisbaar onderdeel van dakterrassen

Tegeldragers dak Soprema

 

Dakterrassen worden – zeker in steden – steeds populairder. Een gezellig terras met uitzicht over de wijde omgeving is dé plaats om even te ontsnappen aan de drukte. Daarnaast kunt u met een dakterras de beschikbare woonoppervlakte optimaal benutten. Plant u de aanleg van een terras op het dak van een woning of een appartement? Dan zijn tegeldragers onmisbaar in de opbouw. Maar wat is de functie van deze accessoires?

Waarvoor dienen tegeldragers?

Tegeldragers zijn kunststoffen voeten die tegels de nodige ondersteuning bieden. Bij de opbouw van een dakterras komen ze boven op de toplaag van de waterdichting om een vlakke ondergrond te creëren. Zo kunt u de tegels waterpas op de ondergrond leggen. Maar tegeldragers zijn niet alleen de aangewezen oplossing bij oneffen terrasbodems, ze verbeteren ook de waterafvoer van dakterrassen.

Hoe wordt een dakterras opgebouwd?

Wanneer u een dakterras aanlegt, raden we u aan om voor een premiumsysteem te kiezen, waarbij de tegeldragers zich tussen de afwerkingslaag en de tegels bevinden. Hieronder geven we u een overzicht van het SOPREMA-premiumsysteem voor dakterrassen:

Wat zijn de voordelen?

Tegeldragers zijn onmisbaar op dakterrassen door de talrijke voordelen die ze bieden. We sommen er enkele voor u op:

  • Waterafvoer: dakterrassen met open voegen hebben doorgaans minder problemen met waterafvoer. Maar wanneer u de voegen dicht, kunnen er barsten ontstaan bij vriestemperaturen. Dankzij tegeldragers kan het water alsnog ontsnappen en voorkomt u dat het vocht uitzet bij vriesweer.
  • Grotere weerstand tegen schokken en belasting: dakterrassen worden – zeker tijdens de zomermaanden – vaak belopen. Met tegeldragers verkleint u de kans op beschadiging van de dakbedekkingsmaterialen.
  • Belasting verdelen: met tegeldragers verdeelt u het gewicht van de tegels gelijkmatig over de volledige oppervlakte van het dak.
  • Tegels eenvoudig weghalen en terugplaatsen: is de waterdichting van het dak aan herstelling toe? Geen probleem, dankzij tegeldragers kunt u de tegels snel verwijderen en weer terugleggen.
  • Komaf maken met oneffenheden op het dak: de tegeldragers van SOPREMA bestaan uit twee elementen: een basisstuk en een verstelbaar stuk om oneffenheden te voorkomen. Zo creëert u meer stabiliteit, zelfs bij hobbelige ondergronden.
  • Akoestisch comfort vergroten: dankzij tegeldragers hebben bewoners minder last van contactgeluiden in de woning wanneer hun dakterras belopen wordt. U kunt eventueel ook schokabsorberende vulplaatjes gebruiken om het dempend effect nóg te vergroten.

Wilt u meer informatie over de SOPREMA-tegeldragers? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren.