Moet u roofing altijd branden?

 

Vlamlassen is nog altijd de populairste manier om roofing te plaatsen. Uiteraard is dat een goede en kwalitatieve werkwijze, maar in bepaalde situaties kunt u door omstandigheden geen gebruik maken van vuur. Bij sommige gebouwen is een open vlam zelfs ronduit verboden. Gelukkig is bitumen een veelzijdig dakbedekkingsmateriaal. U kunt roofing namelijk ook kleven, losliggend plaatsen of mechanisch bevestigen. We overlopen de verschillende werkwijzen waarmee u deze waterdichting kunt aanbrengen op daken.

Roofing branden met de vlam

In de bouwsector geniet vlamlassen nog steeds de voorkeur. Om roofing te branden is wel de nodige kennis en ervaring vereist. Het is namelijk niet eenvoudig om bitumineuze waterdichting te vlamlassen zonder blaasvorming. Wilt u deze techniek onder de knie krijgen? Volg dan een van onze opleidingen in trainingscenter CLUB EXPERT.

Zelfklevende roofing

Zelfklevende dakbanen bieden een uitkomst wanneer u sneller wilt werken en toch dezelfde kwaliteit wilt bieden. U kunt de dakbanen uitrollen en vervolgens verkleven met de isolatie zonder gebruik te maken van warme bitumen, koudlijm of een vlam. U hoeft de naden alleen nog even aan te drukken met een roller. Deze werkwijze is niet alleen gebruiksvriendelijk en snel, maar ook veilig aangezien er geen vuur aan te pas komt.

Werkt u in een zone waar vuur absoluut niet toegestaan is omwille van de aanwezigheid van chemicaliën? Dan kiest u het best voor vloeibare waterdichting. Dit type producten is resistent tegen stoffen die worden gebruikt in de chemische industrie. Let wel op dat u steeds de plaatsingsrichtlijnen in acht neemt. Hou bijvoorbeeld rekening met de ondergrond en de weersomstandigheden.

Losliggende roofing met ballast

U kunt roofing ook losliggend aanbrengen. In dat geval moet u voldoende gewicht op de toplaag plaatsen. Daarvoor kunt u gebruik maken van grind of tegels. Overweeg bij tegels zeker het gebruik van handige tegeldragers, vooral voor dakterrassen en groendaken. Deze verstelbare dragers egaliseren de ondergrond en zorgen voor een goede waterafvoer.

Mechanisch bevestigde roofing

Om roofing mechanisch te bevestigen heeft u tot slot schroeven en verdeelplaatjes nodig. Het aantal bevestigingspunten wordt bepaald door de belasting die de windwerking en de uitrukweerstand van de schroeven veroorzaken. Hou zeker bij een beloopbaar dak ook rekening met de belasting! Onze specialisten van ROOF CONSULTING kunnen u daarbij helpen. Zij zorgen voor een correcte windlastberekening voor uw bouwproject.

Wilt u graag meer informatie over de verschillende plaatsingsmethodes van bitumen? Contacteer ons dan. Onze experts staan u graag vrijblijvend te woord.