PUR-isolatie voor gevels, vloeren en muren: een goede keuze!

pur isolatie

 

Polyurethaan of kortweg PUR wordt al lange tijd gebruikt als isolatiemateriaal voor gevels, vloeren, spouwmuren en binnen- en buitenmuren. Toch doen er de laatste jaren heel wat negatieve verhalen de ronde over dit materiaal en dat is eigenlijk volledig onterecht. In dit artikel scheppen we voor eens en voor altijd duidelijkheid.

Misvatting over PUR-isolatie ontkracht

Er wordt soms getwijfeld aan de kwaliteit van PUR als isolatiemateriaal, maar daar moet zeker een kanttekening bij gemaakt worden. De kwaliteit hangt namelijk sterk af van de vorm van het materiaal. Bij PUR heeft u de keuze tussen schuim of isolatieplaten. Wanneer u voor platen kiest bent u zeker van een gebruiksklaar product voor een snelle plaatsing. De producteigenschappen als lambda-waarde, druksterkte en dikte zijn fabrieksmatig bepaald. Dankzij de aluminium cachering met een lage emissiegraad geniet u van een uitstekende thermische isolatie. Daarnaast zijn PUR-platen makkelijk te plaatsen door het gebruiksvriendelijke tand- en groefsysteem langs vier zijden. De markeringen op het materiaal maken een eenvoudige versnijding en een snelle verwerking mogelijk. Geeft u de voorkeur aan een tweelaagse plaatsing? Ook dat is mogelijk met PUR-platen.

De mogelijkheden van PUR

Zachte, wollige materialen (zoals rotswol) worden nog vaak als de beste optie voor isolatie beschouwd. En dat terwijl de lambda-waarde van PUR een stuk lager ligt en het materiaal warmte dus beter tegenhoudt.  

SOPREMA biedt PUR-isolatie voor verschillende toepassingen:

SOPRATHERM ALU: Dit gamma wordt gebruikt voor de isolatie van spouwmuren, maar is eveneens geschikt voor de isolatie van binnenmuren tegen een voorzetwand (bijvoorbeeld een gipsplaat op een metalen frame) en vloeren.

SIS REVE SI: Deze platen worden gebruikt om de thermische isolatie in verticale of schuine voorzetwanden bij nieuwbouw en renovatie aan te vullen. De platen zijn alleen bestemd voor binnentoepassingen en bieden hierbij een groot voordeel: dit product omvat ook ineens een gipsplaat als afwerking. Daardoor moet u niet langer gipsplaten plaatsen en spaart u veel tijd uit.  SIS REVE SI bestaat ook in een hydrofuge variant, uiterst geschikt om in badkamers te gebruiken.

Bent u geïnteresseerd in de uitstekende thermische isolatie-eigenschappen van PUR? Contacteer ons dan voor meer informatie over onze producten.