Ook PAVATEX ontvangt het Solar Impulse Label

pavatex solar label

 

Nadat het innovatieve recyclageproces SOPRALOOP al werd bekroond met het ‘Solar Impulse Efficient Solution Label’ van de Solar Impulse Foundation, is het nu de beurt aan vijf producten van PAVATEX. Waarom ook deze isolatiematerialen die eer krijgen, ontdekt u in dit artikel.

PAVATEX: isolatiematerialen uit pure bronnen

UNIVERCELL,, PAVAWALL EN ISOLAIR-systemen zijn stuk voor stuk 100% biobased producten. We stellen de unieke isolatiematerialen samen uit houtvezels en cellulosewatten. Die eerste zijn afkomstig uit een uiterst pure grondstof: naaldhout uit duurzame bosbouw, overwegend uit de regio van onze fabrieken. Het hout kopen we aan als resten van zagerijen, want bewust gekapte bomen gebruiken we principieel niet. Ook de cellulosewatten hebben een milieuvriendelijke oorsprong. Ze ontstaan namelijk uit het recycleren van oude kranten. 

Het Solar Impulse Label

De PAVATEX-producten kregen het Solar Impulse Label niet alleen omwille van hun milieuvriendelijke eigenschappen. De Solar Impulse Foundation gaat immers eveneens na of oplossingen efficiënt én economisch interessant zijn. En ook op dat gebied voldoen onze isolatiematerialen aan de strenge eisen van de organisatie. Wat betreft kwaliteit moeten ze namelijk niet onderdoen voor klassieke producten! 

Sterker nog: het PAVATEX-gamma heeft een zeer lage lambda-waarde (0,036 w/mK tot 0,047 w/mK), en is bovendien diffusie-open. Op die manier kan waterdamp in de woning – die onder meer ontstaat door te ademen, koken en douchen – makkelijk ontsnappen en ontstaan er geen schadelijke schimmels. De isolatie laat een huis dus als het ware ademen. 

 

Ook andere SOPREMA-projecten krijgen label

We zijn trots om aan te kondigen dat de SOPREMA-groep nog meer Solar Impulse Labels in ontvangst mocht nemen. Naast SOPRALOOP en PAVATEX vielen onze cool roof-systemen, onze fabriek in Hof (Duitsland) en SOPRASOLAR (zonnepaneeloplossingen enkel beschikbaar in Frankrijk) in de prijzen. En we zijn van plan om nog mooie projecten aan dit lijstje toe te voegen!

Meer weten over onze inspanningen voor een groene toekomst? Lees alles over onze impact op mens en milieu.