Hoe kiest u de juiste onderlaag voor roofing?

Onderlaag roofing

 

Een van de grote voordelen van roofing? U kunt bitumen tweelaags plaatsen, waardoor uw waterdichting extra duurzaam is. Bij een tweelaagse plaatsing moet u ook een goede onderlaag voor uw waterdichting kiezen. Maar hoe gaat u daarbij het best te werk?

Een zéér ruime keuze

Een onderlaag geeft zekerheid aan uw daksysteem. Wanneer er om een of andere reden een lek in de toplaag ontstaat, ligt er nog steeds een extra laag om de isolatie tegen insijpelend vocht te beschermen. SOPREMA biedt zowel producten die uitsluitend als onderlaag gebruikt kunnen worden als materialen die zowel als onderlaag en als dampscherm onder de isolatie kunnen geplaatst worden.

Een onderlaag voor roofing kiezen

In eerste instantie moet u rekening houden met de toplaag. Alle materialen moeten immers verenigbaar zijn om een kwalitatieve dakbedekking te bekomen. Het is dan ook aan te raden om een onder- en toplaag uit hetzelfde materiaal te kiezen. U heeft daarbij de keuze uit PB, SBS of APP. Daarnaast kiest u een onderlaag aan de hand van de ondergrond waarop de rol geplaatst zal worden. SOPREMA biedt onderlagen voor beton hout, steel deck of voor oude bestaande dakbedekking.

Ook de manier waarop u het materiaal moet plaatsen, is van groot belang. Raadpleeg steeds de ATG-keuring van een product voor de correcte bevestigingswijze. Een onderlaag kan afhankelijk van de voorschriften (partieel) gevlamlast, gekleefd, mechanisch bevestigd of losliggend geplaatst worden.

Heeft u graag meer informatie over het uitgebreide assortiment onderlagen van SOPREMA? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze productspecialisten.