Na-isolatie van buitengevels: de voordelen spreken voor zich

Gevelisolatie SOPREMA

 

Niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor bestaande woningen is efficiënt isoleren een must. Essentieel om aan te pakken zijn de buitenmuren. Een interessante optie is alvast het na-isoleren van de spouwmuren. Een woordje uitleg!

HET BELANG VAN SPOUWMUURISOLATIE

Veel bestaande woningen zijn onvoldoende geïsoleerd en bijgevolg niet conform de huidige – laat staan toekomstige – energienormen. Vroeg of laat zal een renovatie zich opdringen. Zo bepaalt het nieuwe Vlaamse Energieplan dat wie vanaf 2021 een woning koopt of erft die niet aan de laatste energienormen voldoet, verplicht zal zijn om binnen de vijf jaar ingrijpende isolatiemaatregelen door te voeren. Een van de mogelijkheden daarbij is muurisolatie. Kocht u onlangs een te renoveren woning? Wacht dan niet te lang en neem tijdig uw voorzorgen.

NA-ISOLATIE VAN SPOUWMUREN

Kiezen voor spouwmuurisolatie bij een renovatie biedt tal van voordelen:

  • De investering is doorgaans op enkele jaren terugverdiend, aangezien u heel wat energie bespaart.
  • Spouwmuurisolatie kan vaak al binnen één tot twee dagen worden aangebracht.
  • U krijgt een aangenamer binnenklimaat: in de zomer blijft het binnen koeler en in de winter ontsnapt de warmte niet.
  • Als u kiest voor isolatie langs de binnenzijde verandert het uitzicht van uw gevel niet en als u kiest voor isolatie langs de buitenzijde, verliest u geen ruimte in uw interieur.

DE JUISTE PRODUCTEN KIEZEN

In het assortiment van SOPREMA vindt u producten om langs de buitenkant van de spouwmuren isolatiemateriaal aan te brengen.

Een voorbeeld hiervan is EFIGREEN ITE, een thermische isolatieplaat bestaande uit een polyisocyanuraat (PIR)hardschuim. Deze platen zijn aan beide zijden voorzien van een gewafelde aluminiumfolie van 50 μ, waardoor het materiaal een hogere brandclassificatie heeft. EFIGREEN ITE kan in een of twee lagen geplaatst worden en kan onder meer afgewerkt worden met sidings, leien, hout en Rockpanel.

Wilt u meer informatie over de na-isolatie van spouwmuren? Laat u bijstaan door een expert. Neem gerust contact op!