Het gemak van zelfklevende dakbedekking uitgelicht

 

Als professionele dakdekker heeft u vast en zeker een eigen werkmethode en gebruikt u uit gewoonte waarschijnlijk steeds dezelfde materialen. Maar heeft u al eens overwogen om gebruik te maken van zelfklevende dakbedekking? Laat u overtuigen door het gemak en de voordelen van deze slimme oplossing.

Zelfklevende dakbanen zorgen voor het grootste gemak

In ons assortiment vindt u zowel top- als onderlagen in een zelfklevende uitvoering. Deze rollen aanbrengen op het dak gaat snel en efficiënt: u rolt het materiaal gewoon uit zonder enig gebruik van een brander, koudlijm of warme bitumen. De folie laat zich makkelijk verwijderen, zodat het membraan snel is vast te kleven. Vervolgens moet u alleen nog stevig aandrukken en met een naadroller over de randen gaan. In veel gevallen is de overlap half zelfklevend en moet het buitenste strookje nog gelast worden. Bijvoorbeeld met hete lucht.

De zelfklevende dakbanen kleven automatisch op uw isolatie. Het ideale product in ons assortiment is de Soprastick Venti FF. Let wel op: niet elk type isolatie is hiervoor geschikt. Controleer de toepassingsmogelijkheden in de goedkeuringscertificaten.

U zult beduidend minder mankracht nodig hebben om het materiaal aan te brengen en zal de klus in veel kortere tijd kunnen uitvoeren. Bij SOPREMA vindt u de geschikte zelfklevende rol voor renovatie én nieuwbouw. Al deze rollen hebben een hoge elasticiteit zodat de kleefkracht behouden blijft.

Vlamvrij werken

Op plaatsen met een hoog brandrisico kan het zelfs verboden zijn om met open vlam te werken. Denk bijvoorbeeld aan chemische industrie. Hier biedt dan een zelfklevend systeem een gepaste oplossing. Met dit materiaal, kunt u voortaan dus ook dit soort projecten uitvoeren.

Blaasvorming vermijden

Een ander voordeel van bepaalde zelfklevende onderlagen is de goede dampdrukverdeling. Die is te herkennen aan de kleefstrepen op de dakbanen. Deze zorgen voor een ideale hechting aan de isolatieplaat en zorgen ervoor dat een eventuele dampdruk zich kan verspreiden over het dakoppervlak zodat blaasvorming vermeden wordt. Het risico dat de isolatie beschadigd wordt door het vlamlassen wordt hierbij ook verhinderd.

Wilt u zelf het gemak en de voordelen van zelfklevende dakbedekking ervaren? Volg dan een van onze opleidingen in het opleidingscentrum ‘CLUB EXPERT’ en leer zelf aan de slag te gaan met dit materiaal. Schrijf u in op onze website.