Een maximale levensduur voor uw plat dak? Hierop moet u letten

 

Een nieuw dak plaatsen is een hele investering en dus wilt u uiteraard dat uw dak zo lang mogelijk meegaat – zeg maar een heel leven lang. Gelukkig kunt u door een kwalitatieve constructie van uw dak, het gebruik van de juiste dakbedekking én een correct onderhoud die levensduur maximaliseren.

AFHANKELIJK VAN HET MATERIAAL

Hoelang uw dak precies zal meegaan hangt af van verschillende factoren. Een cruciaal element is in elk geval het type materiaal dat u kiest voor uw dakbedekking.

Bitumineuze dakbanen hebben bijvoorbeeld een lange levensduur. Ze gaan tientallen jaren mee, en premium-membranen hebben zelfs een bewezen levensduur van veertig jaar. Zo staan de dakbanen van Sopralene Optima bekend om hun bijzondere duurzaamheid. De toplaag is cruciaal voor een duurzaam dak, maar alles valt en staat met een compleet performant waterdichtssysteem: primer, dampscherm, isolatie, onderlaag en toplaag.

TPO-dakbanen zijn heel populair bij grote industriële projecten waar prijs-kwaliteitsverhouding een zeer belangrijke rol speelt. Doordat er geen weekmakers in verwerkt zijn, hebben deze membranen ook een lange levensduur.

LAAT UW DAK PLAATSEN DOOR EEN PROFESSIONAL

Daarnaast staat of valt de kwaliteit – en dus levensduur – van uw dak ook met de plaatsing. Doe daarom altijd een beroep op een ervaren expert. Een pro heeft namelijk de nodige kennis en vaardigheden in huis om alle materialen en technieken op de juiste manier toe te passen. Cruciaal daarbij is ook dat hij of zij voldoende aandacht heeft voor het correct waterdicht maken van alle details op het dak. Met Alsan Flashing beschikt uw dakwerker daarvoor over het juiste product.

Wist u trouwens dat dakwerkers voor scholing en opfriscursussen terechtkunnen in CLUB EXPERT, het opleidings- en kenniscentrum van SOPREMA in Grobbendonk?

JAARLIJKS ONDERHOUD IS EEN MUST

De meeste daken vergen weinig onderhoud, maar hebben wel baat bij een jaarlijkse onderhoudsbeurt of controle. Verwijder bladeren en vuilresten en herstel eventuele beschadigingen. Vergeet ook de dakgoot niet vrij te maken, zodat het regenwater vlot kan wegstromen. Zo gaat uw dakbedekking langer mee en vermijdt u dure dakreparaties.

VERLENG DE LEVENSDUUR VAN UW PLAT DAK MET EEN GROENDAK

Een groendak is niet alleen mooi, het is ook de perfecte beschermlaag voor uw dak. Zo gaat een bitumineuze dakbedekking met een sedumlaag wel zestig jaar mee, op voorwaarde dat u het goed onderhoudt natuurlijk.

Bent u benieuwd of uw dak voldoende kwalitatief is? Of wil u ook de levensduur van uw dak verlengen? Neem contact op met SOPREMA voor een vrijblijvende dakinspectie.