DuO HIGH TECH: een bijzonder innovatieve dakrol

DuO HIGH TECH

 

De DuO HIGH TECH-dakrollen zijn al jaren een begrip in de wereld van de waterdichting. Deze bitumineuze dakbedekking is dan ook méér dan een doorsnee bouwmateriaal. En nu De Boer deel uitmaakt van SOPREMA NV mogen we DuO HIGH TECH met gepaste trots tot ons assortiment rekenen. Hier leest u alles over dit innovatieve waterdichtingsmembraan.

Wat maakt DuO HIGH TECH bijzonder?

Wat maakt DuO HIGH TECH nu zo anders dan andere membranen? Het product bestaat uit een unieke samenstelling van supersterke lagen. De bovenzijde is een plastomeercoating uit TPO, afgewerkt met een optimaal ingewalste gekleurde leislag-, granulaat- of zandmengeling. De onderzijde van de rol bevat een elastomeercoating uit SBS. De composietwapening van 180 g/m² polyester en glasscrim combineert sterkte met stabiliteit. De vrije boord is eveneens voorzien van SBS-gemodificeerde bitumen voor een eenvoudigere uitvoering van een perfecte naadverbinding. Door deze innovatieve combinatie ontstaat een soepel waterdichtingsmembraan met een dubbele wapening én een dubbele polymeerbitumencoating. Daarnaast bevat het product steeds brandvertragende additieven.

Wat zijn de eigenschappen van een DuO HT-dakrol?

Door zijn bijzondere samenstelling is DuO HIGH TECH uiterst duurzaam. Een dakrol gaat tot 35 jaar mee en is zeer goed beloopbaar. Daarnaast is het product uv-bestendig en heeft het een hoge mechanische weerstand. Dankzij de onderlaag van SBS hebben de rollen een grote elasticiteit en een zeer goede kleefkracht. De dubbele wapening is sterk en scheurt niet, terwijl het glasscrim, dat in de wapening is geïntegreerd voor een hoge thermische stabiliteit zorgt.

Hoe kiest u het juiste DuO-product?

In het uitgebreide DuO HT-gamma vindt u vast en zeker uw gading:

  • De standaard DuO HIGH TECH dakrollen worden steeds gevlamlast op de ondergrond.
  • Wenst u een toplaag mechanisch te bevestigen op platte daken, dan is DuO HT 4 AGR/F C180 FC MECANO aangewezen als eenlaagse afdichting.
  • Wilt u de bestaande bitumineuze dakafdichting renoveren door er rechtstreeks een nieuwe toplaag partieel op te vlamlassen, dan is DuO HIGH TECH 4 AGR/F C180 AERO FC de geschikte afdichting.
  • Een toplaag lijmen met vloeibare PU-lijm op platte daken kan dan weer met DuO HT 4 AGR/PP C180 FC, aangeraden als eenlaagse afdichting.
  • DuO HIGH TECH 4 CRW/F C180 FC is de perfecte, reflecterende toplaag voor platte daken.
  • Tot slot hebben we ook een wortelwerende toplaag voor het plaatsen van een groendak op platte daken: DuO HIGH TECH 4 WGG/F C180 FC LANDSCAPE.

Heeft u nog vragen over de DuO HT-dakbedekkingsmaterialen? Aarzel dan niet om onze productspecialisten te contacteren. Zij vertellen u vrijblijvend alles over deze innovatieve membranen.