Daken beschermen tegen de zomerhitte? Met natuurlijke isolatie natuurlijk!

 

Heeft u ook last van hoge binnentemperaturen in uw woning tijdens de warme zomermaanden? Dan heeft de hitte u waarschijnlijk al enkele slapeloze nachten bezorgd. Een goede manier om dit probleem aan te pakken is investeren in een degelijke isolatie van uw dak. Maar welk isolatiemateriaal kiest u dan best? Wij zetten de voordelen van natuurlijke houtvezelisolatie alvast op een rijtje. Zo geniet u deze zomer weer van een heerlijk fris binnenklimaat.

Met natuurlijke isolatie vecht u tegen de hitte

Natuurlijke isolatie van PAVATEX wordt gemaakt van houtvezelsnippers van zagerijen. Die houtvezels zijn niet alleen erg milieuvriendelijk, maar bieden ook een zeer goede thermische isolatie. Houtvezel beschikt namelijk over een zeer grote warmteopslagcapaciteit. Daardoor neemt de isolatielaag onder het dak overdag alle warmte op. De warmte wordt vervolgens zeer traag afgegeven wanneer het buiten is afgekoeld. Dat maakt houtvezelisolatie bijvoorbeeld zeer geschikt voor de isolatie van zolderkamers of kamers in de nok van het dak.

De andere voordelen van houtvezelisolatie

Tijdens de zomer zal u de thermische isolatie-eigenschappen van PAVATEX meteen zelf ervaren, maar ook tijdens de rest van het jaar biedt het materiaal veel voordelen. Zo kunt u het ook gebruiken voor de akoestische isolatie van binnen- en buitenmuren. Bovendien is deze isolatie zeer duurzaam, aangezien er nooit hout uit bewuste kap wordt gebruikt om het materiaal te vervaardigen. Het hout is steeds afkomstig uit regionale, duurzame bosbouw en wordt verantwoord verwerkt zonder toevoeging van chemische stoffen. Zo heeft u ook geen last van irritatie aan uw ogen of slijmvliezen bij de plaatsing van de isolatie.

Heeft u interesse in PAVATEX en wenst u meer uitleg? Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.