Creëer extra leefruimte op je dak: kies voor een groendak

 

We wonen op steeds kleinere oppervlaktes en ruimte is dan ook een gegeerd goed. Vooral in steden dromen mensen vaak van een stadstuin om even te ontsnappen aan de drukte. Een groendak is dan een ideale oplossing. U kunt tuinieren en genieten van de natuur met een uitzicht. Maar daar houdt het niet op: wanneer u van uw dak een extra leefruimte maakt, profiteert u van nog veel meer voordelen. Ontdek het genot van een groendak!

Een intensief groendak als extra ruimte

Wanneer u van uw groendak een daktuin wil maken, kiest u best voor een intensief type. Dit soort dak kan worden bedekt met struiken, grassen, bomen of een moestuin. Een intensief groendak vraagt net zoals een tuin wel wat onderhoud, maar in ruil krijgt u een aangename, groene plek midden in de stad. Het is zeer belangrijk dat uw dakconstructie sterk genoeg is, zodat het dak het gewicht van de vegetatie en andere belasting kan dragen. Uw dak moet daarom zo’n 200 – 1000 kilogram per vierkante meter aankunnen, afhankelijk van het gekozen type groendak.

Een groendak zorgt voor thermische én akoestische isolatie

Een groendak beschermt uw woning tegen hitte tijdens de zomer en zorgt ervoor dat u minder hoeft te verwarmen tijdens de winter. U zult uw energieverbruik dan ook zien dalen. Ook storende omgevingsgeluiden worden sterk verminderd dankzij de akoestische eigenschappen van deze daksoort.

Geen overbelasting van de riolering

Afhankelijk van het groendaksysteem dat u kiest zal bij hevige regenval de vegetatie een groot deel van het regenwater opnemen. Daardoor wordt het water vervolgens minder snel afgegeven raakt uw riolering dus niet overbelast. Een groendak is dus een goede oplossing tegen wateroverlast.

Geniet van een luchtzuiverende werking

De planten op uw dak filteren het fijnstof en zorgen zo voor een verminderde CO2-uitstoot. Met een groendak verbetert u dus de luchtkwaliteit. Bovendien filteren de planten ook nog eens de UV-straling op uw dak, wat de levensduur van uw dakbedekking aanzienlijk verlengt!

Wilt u ook een groendak laten plaatsen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u alles over de geschikte dakbedekking.